Dopravná akcia v Prešovskom okrese. Výskyt podozrivej 50 eurovky v Bardejove. Obvinený z vraždy ženy v Šar. Michaľanoch je vo väzbe

29.03.2009 Celý región

Dopravná akcia v Prešovskom okrese: Z dôvodu nárastu nehôd v roku 2008 a v januári 2009, pri ktorých bolo zistené požitie alkoholických nápojov účastníkmi dopravnej nehody, bola vykonaná dopravná akcia z piatku 27. 3. ...
Do akcie bolo zaradených 30 policajtov, ktorí zistili 34 priestupkov. Z nich bolo 24 riešených blokovo na sumu vo výške 1044, - Eur. Požitie alkoholu bolo zistené u 7 vodičov a 1 vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Taktiež boli zadržané 2 osvedčenia o evidencii vozidla a zistený bol 1 prečin.

Výskyt podozrivej 50 eurovky v Bardejove
Dnes 28.3.2009 Bardejovskí policajti zadržali v obchodnom dome 50, - eurovú bankovku, pre podozrenie, že sa jedná o falzifikát. Policajti vyšetrovaním zistili, že doposiaľ neznámy páchateľ na neznámom mieste a v neznámom čase vyrobil, sfalšoval a dal uvedenú bankovku do obehu. V domnienke, že sa jedná o pravú, ju predložila v pokladni obchodného domu 42 ročná Bardejovčanka. Bankovku obdržala pravdepodobne ako výdavok po nákupe vykonanom v jednom obchode v Bardejove 20.marca 2009. Zadržanú bankovku polícia zašle do Národnej banky Slovenska za účelom vypracovania posudku ohľadne jej pravosti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Obvinený z vraždy ženy v Šar. Michaľanoch je vo väzbe
Dnes 28.3.2009 bol rozhodnutím sudcu Okresného súdu v Prešove vzatý do väzby obvinený 19 ročný Stanislav D. z Ostrovan, okr. Sabinov.
Mladý muž v minulosti už 1x súdne trestaný je vzatý do väzby pre obzvlášť závažný zločin vraždy, ktorej sa dopustil dňa 18.3.2009 v obci Šarišské Michaľany, okr. Sabinov. Nožom dlhým 29 cm zavraždil 52 ročnú majiteľku Večierky údajne preto, že mu nechcela dať alkohol na dlh. Väzba je vykonávaná v ÚVV v Prešove. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície KR PZ v Prešov.
 

Vyberte región